ARONIA MEYVESİ NEDİR?

ARONIA (Origins of the Chokeberry);

İnsanlara sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzı yaşamaları için ilham veriyoruz.

ARONIA NEDİR?

Kuzey Amerika'da ortaya çıkan Aronia berry, yerli Kuzey Amerikalılar tarafından sağlığı ve iyileştirici nitelikleri ile biliniyordu.

Aronia melanocarpa  sağlık bilimcileri arasında büyük ilgi uyandıran meyve üreten bir çalılıktır. Aronia berry bitki krallığının en zengin antosiyanin kaynaklarından biridir.

Kuzey Amerika'da ortaya çıkan bu yaprak döken çalı, yerli Kuzey Amerikalılar tarafından sağlığı ve iyileştirici nitelikleri ile biliniyordu. Bir bahar beyaz çiçeği kütlesinden, bitki, koyu mor meyvelerin kümelerini üretir, tadı tadıyla alır, ancak bir dizi potansiyel sağlık yararı sağlayarak, modern bilimin yeni anlamaya başlamasına başlanır.

NEDEN ARONİA?

Aronia'nın size daha iyi sağlık için doğal bir anahtar sağlayabileceğini düşündüren bilimsel kanıtlar artmaktadır. Aronia'yı tüketmek, ilaç bağımlılığınızı azaltabilir ve sizi daha doğal bir nutrasötik şekilli sağlık bakımına götürebilir.

Bunun anahtarı Aronia'nın belki de dünyanın en zengin antosiyanin kaynağı olması. Antosiyaninler, birçok fizyolojik işlemin kritik modülatörleridir. Antosiyanin bakımından zengin gıdaların aşağıdakileri içeren çok çeşitli sağlık yararları sağladığına dair güçlü kanıtlar vardır: antioksidan, antienflamatuar, kardiyovasküler koruma, nöroproteksiyon / gelişmiş bilişsel fonksiyon, diyabet ve obezite kontrolü, kanser inhibisyonu ve gelişmiş egzersiz iyileşmesi.

NEDEN MUTLUMEYVELER'DEN ARONİA?

Mutlumeyveler Aronia'nın olağanüstü bir antosiyanin ve antioksidan profili vardır.
Mutlumeyveler 'Aronia, “bugüne kadar ölçülen herhangi bir meyveli meyvenin en yüksek antioksidan aktivitesi arasında (ORAC tahlili tarafından ölçülen)” var.

Mutlumeyveler Aronia , Türkiye Marmara ve Ege Bölgesinde, bozulmamış toprakları, gölleri ve nehirleri ile ünlü bir pestisit içermez . Meyvenin olağanüstü antioksidan profili, bölgenin yüksek UV ışık seviyelerine bağlanır.

Mutlumeyveler % 100 dondurularak kurutulmuş Aronia sunmaktadır. Ürün içinde hiçbir katkı maddesi, özüt ve koruyucu madde içermez.

Bazı yaygın meyvelerin antioksidan aktivitesinin karşılaştırılması (tüm sonuçlar taze ağırlık bazında 100 g başına ifade edilen)

 

ORAC
(umol / 100 g FW)

elma

2,210-4,275

Kayısı

1115

Muz

879

Blackcurrrant

10144

Yabanmersini

6552

Vişne, ekşi

-

Kiraz, tatlı

3365

Chokeberries (Aronia) (Orta Otago)

19719

Yaban mersini

9584

Mürver

14697

Üzüm

1.118 - 1.260

Kivi, yeşil

882

Kivi, altın

1,210

Erik

7581

Ahududu

4882

Deniz cehri meyveleri (Orta Otago)

10040

çilek

3577

ORAC = Oksijen Radikal Absorbans Kapasitesi(USDA ORAC veri tabanının 2007 verileri ORAC)

 

https://www.cnnturk.com/saglik/aronia-meyvesinin-bilinmeyen-faydalari

https://www.youtube.com/watch?v=Qq9ykCpRVO8

 

Zayıflamanın Yeni Trendi ’Aronia Meyvesi...1 Kaşığı 1 kilo meyveye eşdeğer

 

https://www.youtube.com/watch?v=ka3ltAmGISw

 

 

Yorumlar (0)

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

Yorum Ekle

Eposta adresinizi kullanıcılar tarafından görüntülenmez
Yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır

Etiket Bulutu

sağlıklı beslenme green family atıştırmalık meyve freeze dried ahududu sağlıklı atıştırmalık vegan freeze-dry wellmune çilek tarif organik meyve yaban mersini cips freeze dry probiyotik sağlıklı meyve green family foods gelecek nesil beslenme bağışıklık sistemi yemek kitabı pasta yapımı portakal patates pratik pasta sağıklı ikramlar riskli bebek tedavisi prebiyotik rulo kek pasta tarifi prebiyorik orac meyve drop misafir ikramlık mutfak sanatları mutfek meyve cipsi mercimek çorba matematiksel beslenme maya maya beya glukan mutlu meyveler muz orac değeri orac değeri yüksek meyve organik sebze otizm sağlıklı tarifler o.r.a.c ne işe yarar nefis yemek tarifleri nemsizlik pandispanya tarifi simbiyotik uzay teknolojisi vegan ürün vişne yanlış beslenme üretim ucuz ahududu toprak trans yağlar transyağ yanlış kozmetik uygulamalar yemek sepeti zencefil zeytin zeytin yağ zehir yoğurt yemek tarifleri yer çekimi yetersiz uyku toksin tereyağ sigara kullanımı mango sos smoothie serbest radikalleri emme yeteneği serbest radikal salata sos sebze sebze cipsi soğuk sıkım stres tavuk sos tendon tendoncilt tatlılar tatlı yapımı tarim tatlı tatlı patates sağlıklı yaşam kolay ve pratik yemek tarifleri doymuş yağ drop elma elma küp dondurulmuş ahududu doğal ürün diet dietisyen diyet enginar epilepsi genler gıda dedektifi gıdalardaki gizli zehir frenk üzümü freezedried eti cicibebe freeze dried beslenme freeze-dried deri çorba yapımı aronia aronia berry bağ bağışıklık anneler günü anne çocuk ahududunun faydaları alkol kullanımı ananas sos bakla balık sos çay saati ikramlık çilek küp cilt boğurtlen bete glucan bardacık bebek beslenmesi besinler glukan glutatyon eksikliği ketojenijk tarifler ketojenik ketojenik beslenme kırmızı mercimek kemikler kemik kalp kas kek tarifi kırmızı meyve kış kurabiye tarifi kuru ahududu mandalina kurabiye afazi kivi kiwi kolajen kahvaltılık kadın üretici gojiberry gözler greenfamily güneş ışınları goji glutensiz glutatyon faydaları glutatyon nasıl alınır? glutatyon nedir günlük orac hava kirliliği iyi tarım uygulamaları kabak kadın çiftçi incir immünomodülatör hücre içecek ikramlık mango